Застреляният на 13 февруари в гараж на жилищен комплекс в Испания е

...
Застреляният на 13 февруари в гараж на жилищен комплекс в Испания е
Коментари Харесай

Убийството на руския пилот, прехвърлил Ми-8 в Украйна: нови подробности

Застреляният на 13 февруари в гараж на жилищен комплекс в Испания е съветският водач Максим Кузминов, който през 2023 година съобщи хеликоптер МИ-8 на Украйна. Това пише испанската организация EFE, базирайки се на източници, близки до следствието.

Съобщава се, че Гражданската армия на Испания е гледала на убийството във Виляхойоса като на " споразумяване на сметки " през цялото време. Според проверяващите мъжът е прострелян десетина пъти. Очевидци описаха, че след това колата, с която са избягали убийците, е прегазила тялото.

Както означават публицистите, документите, открити при починалия, не подхождат на документите на съветския водач. В тях са данни на 33-годишен жител на Украйна.

В същото време източници на организацията настояват, че става дума за дезертиралия от съветските войски водач.

Смъртта на Максим Кузминов: какво е известно

Припомняме, че на 14 февруари испанското издание на ABC съобщи за убийството на 33-годишен украинец във Виляхойоса. Разследващите са разкрили и опожарена кола в близкия град Кампело, където може да е избягал килърът.

Италианското издание Il-corrispondente съобщи на 19 февруари, че съветският водач Максим Кузминов, който съобщи хеликоптера Ми-8 на украинските военни през август 2023 година, е открит мъртъв в Испания. Според публицисти водачът е бил погубен на 13 февруари в град Виляхойоса.

Представителят на Главното разследващо ръководство на МОУ Андрей Юсов в коментар за Suspilny потвърди факта за гибелта на Максим Кузминов.

Порталът Eureka News, базирайки се на източници от Испанската гражданска армия, съобщи, че неотдавна Кузминов е имал проблеми с алкохола и опиатите. Според съседи на мъжа „ чужденецът се държал несъответстващо, постоянно крещял и бърборил в пияно положение “.

В Европа работи рискова разследваща мрежа на Руската федерация, която е забъркана в убийството на съветския водач Максим Кузминов в Испания. Това каза в коментар за НВ изключителният и пълномощен дипломат на Украйна Роман Бессмертни.

Според него сътрудници на ФСБ работят в европейските страни.

„ Русия и службите на ФСБ са разгърнали доста сериозна мрежа, по-специално от диверсионни групи, които се занимават с диверсионна активност – от нанасяне на вреди на индустриални уреди до ликвидиране на избрани лица “, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР